Hirdetés

Nagyot guríthat jövőre a Samsung a Galaxy S24 Ultra kamerájával



|

A korai pletykák alapján jövőre végleg eldőlhet, melyik okostelefon a fényképezés királya.

Hirdetés

Idén a Samsung nem gondolta túl kameratechnikájának stratégiáját. Beépítették ugyan a 200 MP-es szenzort, ezen kívül azonban nem sokban fejlődött az elődhöz képest az S23 Ultra kamerája, jövőre azonban - már amennyiben hihetünk a híreszteléseknek - a Samsung Galaxy S24 Ultra akkorát lép előre, amivel végleg leszakítja magáról a versenytársakat, köztük az iPhone 15 Prót is.

A Revegnus nevű informátor azt állítja, a Samsung Galaxy S24 Ultra, ellenben a mostani csúcsmodellel, csak 1 telefotó optikát kínál majd, azonban korántsem beszélhetünk visszafejlődésről. A koreai mérnökök egy olyan megoldáson dolgoznak, ami lecseréli a mostani 3x és 10x optikákat, ezeket egybeolvasztják, ami magában képes ezek között a nagyítások között mozogni.

Hirdetés

Ez azért nagyon izgalmas, mert jelenleg ha valaki köztes nagyítást szeretne, az digitális lesz, tehát minőségromlással jár, egy optikai megoldás esetén azonban nem kell ettől tartani. Jelenleg nagyon kevés telefon rendelkezik hasonló megoldással. Ilyen például a Sony Xperia 1 IV, az azonban csak 3,5x és 5,2x között működik, ha tehát a hír beigazolódik, a Samsung hatalmas előnyre tehet szert, nem csak az iPhone-nal, hanem minden más riválissal szemben is.

Ennél kicsit kevésbé érdekes az a hír, miszerint a Galaxy S24 estében még nem biztos, hogy milyen SoC-t alkalmaz majd a Samsung, hiszen ők is foglalkoznak a házon belüli megoldásuk fejlesztésével, így a Snapdragon 8 Gen 3 mellett még az Exynos 2400 is versenyben van, bár könnyen lehet, hogy ezt fenntartják a Galaxy S24 FE számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.