Hirdetés

Nagyot léphet előre a videózásban a Samsung Galaxy S23



|

A felbontás és képkockasebesség megszállottait célozhatja az új Samsung-csúcsmodellek kamerás fejlesztése.

Hirdetés

A Samsung rendszerint az év első hónapjaiban leplezi le a Galaxy-okostelefonok aktuális zászlóshajóit, így az elmúlt hónapokban szépen megsűrűsödtek az új készülékek tulajdonságait boncolgató találgatások.

Ha hihetünk az eddigi pletykáknak,  a koreaiak három telefonnal készülnek (S23, S23 Plus, S23 Ultra), melyekről már szeptemberben láthattunk néhány képet, az Ice Universe nevű szivárogtató pedig még a megjelenési dátumukat is megjósolta, február 17-re téve a rajt napját.  

Hirdetés

A leaker most ismét hallatott magáról, s ezúttal a Samsung Galaxy S23 videós képességeihez szolgált egy friss értesüléssel. A Twitteren megosztott posztja alapján az S23 már nemcsak a filmes szabványnak számító másodpercenkénti 24 képkockával, hanem akár 30 fps-ben is képes lesz 8K-s felbontású videókat rögzíteni.

Az persze erősen kérdéses, hogy hányan szeretnék kihasználni ezt a határt, hiszen még a 8K-s tévék sem terjedtek el igazán, de a Samsung mindig is szerette nagy, jól hangzó számokkal kitömni a csúcskészülékei specifikációs listáját, így könnyen elképzelhető, hogy az S23-széria végül valóban meglépi a 8K/30 fps-es váltást.

S ha már szóba kerültek a nagy számok, a pletykák szerint néhány kínai márka után a Galaxy S23 is megkapja a gyártó 200 megapixeles kameraszenzorát, Ice Universe pedig novemberben tesztfotókkal is illusztrálta, hogy ez mekkora fejlődést hoz majd. Végezetül azt is érdemes felidéznünk, hogy egy előzetes benchmark alapján az S23-széria Európába is a Qualcomm aktuális, Snapdragon 8 Gen 2 csúcsprocesszorával érkezik, vagyis a koreaiak végre nem erőltetik ránk a saját fejlesztésű, gyengébb Exynos-chipjüket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.