Hirdetés

Nagyot szakíthat a Netflix a jelszómegosztás visszaszorításával



|

Már tesztelik a streaming óriás potyázás elleni csodafegyverét.

Hirdetés

A Netflix még a múlt hét során jelentette be, hogy egy új módszerrel igyekszik visszaszorítani a profilok tiltott megosztását. A Chilében, Costa Ricán és Peruban tesztelt konstrukcióban szigorúbban sújtanak le a megosztókra, fejenként nagyjából 1000 forintnyi havi felárért cserébe viszont maximum plusz két főig "legális" alfiókokat hozhatnak létre az előfizetők.

A hír kapcsán elhangzottak olyan szakértői kommentárok, melyek szerint a Netflix ezzel épp a nagy növekedési potenciállal bíró piacokon fogja lábon lőni magát, jellemzően ugyanis itt élnek a legtöbben a potyázással. Egy másik elemzőcég viszont most azt jósolja, hogy a streaming platform nagyot szakíthat a lépéssel.

Hirdetés

A Cowen & Co. jelentése úgy kalkulál, hogy a Netflix globálisan 1,6 milliárd dolláros plusz bevételt szerezhet, ha mindenhol életbe lépteti az előfizetős alfiókokat. Ez pedig a 2023-ra kitűzött, 38,8 milliárd dolláros célbevétel 4%-ára rúgna, vagyis már bőven megérezné a vállalat költségvetése. A Cowen & Co arra számít, hogy a szigorítást követően a megosztott profilt használó háztartások fele fizetős ügyféllé válik, akiknek a fele ráadásul inkább önálló, vagyis teljes áras előfizetést indít majd.

"Úgy gondoljuk, hogy a Netflix közelmúltbeli erőfeszítései természetes fejlődést tükröznek az érettebb piacokon, és további előfizetőket és bevételt hozhatnak, ha a tesztet világszerte kiterjesztik."

- véli az elemzőcég. Hogy nekik, vagy a szkeptikusoknak lesz-e igazuk, abban valószínűleg maga a Neflix sem biztos, máskülönben nem csak három országban próbálkozna az új módszerrel. A profilmegosztóknak mindenesetre érdemes lesz figyelemmel kísérniük a tesztüzemet, hiszen ha sikerrel jár a próbálkozás, végül mindenhová eljutnak a fizetős alfiókok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.