Hirdetés

Nagyszerű kamerával robbant a Google Pixel 2 és Pixel 2 XL



|

Hardveresen nem hoz sok újdonságot a Google idei két okostelefonja, szoftveresen és kamerában azonban mindkettő sokat ígér.

Hirdetés

Tegnap este végre hivatalosan is bemutatkoztak a Google legújabb hardverei és okostelefonjai - a Pixel 2 és a Pixel 2 XL pontosan az lett, amit a szivárgásokból már láttunk az elmúlt hetekben. 

Hirdetés

A Google nem beszélt sokat az okostelefonok hardveréről (elvégre az semmiben nem mutat többet a riválisokhoz mérten, és a Qualcomm sem adott új chipet az óriásnak), inkább arra fektette a hangsúlyt, hogy az újdonságokat a hardver, a szoftver és a mesterséges intelligencia kombinációja teszi különlegessé. Vagyis nagy hangsúly van a Google Assistant képességein. 

Természetesen az asszisztens benne van az Android 8.0 Oreo rendszerben, és már el lehet indítani a nyomásérzékeny ház oldalának a megszorításával is (ahogyan az HTC U11-nél működik a funkció). 

Szoftveresen sok apró trükk van: a háttérben szóló zenék címét már a zárolt képernyő is kiírja, a Google Lens szoftver előzetese pedig egy darabig csak a Pixeleken érhető el: ezzel valódi tárgyakat, képeket szkennelhetünk, és kaphatunk információkat. Gyakorlatilag a Google Goggles app felújított kiadásáról van szó. 

A dizájnt, a kijelzőt és az akkut leszámítva a két készülék azonos. Fém és üveg házat kaptak, kompatibilisek a Google Daydream platformmal (a Daydream View is frissült és 20 dollárral drágább is lett). A Pixel 2 XL feketében és fehérben, a Pixel 2 feketében, fehérben és kékben lesz vihető. 

Kamerában már az eredeti Pixel is nagyon jó volt, a Google azonban rálicitált az eddigi teljesítményére. Bár nem feltétlen hisz mindenki a DxOMark pontozási rendszerében, a listát 98 ponttal már a Pixel 2 és a Pixel 2 XL vezetik, ilyen magas eredmény még nem volt. Mindkét modell kamerája egyforma: 12 megapixeles, optikai képstabilizálással és gépi tanulással, aminek hála a portréfotók és a bokeh effektes fotók egy kamerával, szoftveres segédlettel (második kamera nélkül) készülnek. Ezt persze már a Nexus 6P is tudta, de a funkció elvileg gyorsabb és jobb lett. A szoftveres működésnek hála azonban a 8 megapixeles előlapi kamera is támogatja a funkciót. A fotók és 4K-s videók korlátlan tárolása továbbra is jár a felhasználóknak (a 4K-s videókat 2020-ig lehet így tárolni, a fotók tárolása egyébként is korlátlan és ingyenes mindenkinek).

 

Mindkét eszközbe a Qualcomm Snapdragon 835-ös lapkája került 4 GB RAM-mal, és végre van IP67-es vízállóság. Gyorsabb lett a hátlapi ujjlenyomat-olvasó, van 18 wattos gyorstöltés, Bluetooth 5.0, USB-C és 2 év rendszer-, 3 év biztonsági frissítés, a tárhely mérete 64 vagy 128 GB. 

A 6 hüvelykes, 2880 x 1440-es (18:9-es) P-OLED kijelzővel rendelkező Pixel 2 XL 3520 mAh-s akkut kapott, az 5 hüvelykes, 1920 x 1080-as AMOLED kijelzővel érkező Pixel 2 2700 mAh-s energiaforrással jön. Sztereó előlapi hangszóró van, de jackcsatlakozó sajnos tényleg nincs. 

A készülékek 649 és 849 dollártól fölfelé lesznek vihetőek, sajnos csak Amerikában, Kanadában, Nagy-Britanniában, Németországban, Indiában, Ausztráliában, Olaszországban, Szingapúrban és Spanyolországban. Egy darabig viszont ingyen Google Home Mini jár hozzájuk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.