Hirdetés

Nagytakarítás: 1,5 milliárd fiókot kukáz a Twitter



|

Elon Musk szerint hamarosan komoly mennyiségű foglalt név szabadul fel a platformon.

Hirdetés

A Twitter még októberben került Elon Musk tulajdonába, aki azóta már számos változtatást vezetett be a mikroblogon: egy közönségszavazás után általános amnesztiát hirdetett a letiltott fiókoknak, lazított a COVID-dal kapcsolatos álhírek terjesztésének korlátain, átalakította a Twitter Blue előfizetési rendszert és nem mellesleg több ezer alkalmazottat rúgott ki.

Ami a jövőt illeti, a milliárdos már belengette a mostani, 280 karakternél hosszabb tweetek engedélyezését, most pedig egy újabb közelgő intézkedést kürtölt világgá.

Hirdetés

Musk a bevett gyakorlatát követve ismét a saját Twitter-fiókján adta hírül, hogy hamarosan 1,5 milliárd inaktív fiókot fognak törölni, rengeteg foglalt nevet szabadítva fel. Egy második posztban hozzáfűzte, hogy ezek mind olyan profilok, amelyeknek tulajdonosai már évek óta nem tweeteltek és nem is jelentkeztek be.

Hogy legyen némi fogalmunk a takarítás nagyságrendjéről, az interneten legtöbbször idézett adat szerint a Twitternek havi 396 millió aktív felhasználója van, a szunnyadó fiókok tehát már a többszörösét teszik ki a "hasznos" állománynak.

A bejelentés kapcsán persze adja magát a kérdés, hogy mi lesz azokkal a profilokkal, amelyek a tulajdonos halála miatt váltak elhagyatottá. Ahogy erre most egy felhasználó is emlékezteti a mágnást, a Twitter előző vezetése 2019 őszén azt ígérte, hogy egyetlen inaktív profilt sem törölnek, amíg nem dolgoznak ki egy lehetőséget az ilyen fiókok archiválására.

Cikkünk írásáig Musk nem reagált a felvetésre, de az eddigi tevékenysége alapján valószínűleg nem fogja kötelező érvényűnek tekinteni az elődei által tett vállalást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.