Hirdetés

A Star Trekből jött az új orvosi ágy



|

A Nanox digitális röntgentechnológiája olcsóbb a hagyományos felvételek készítésénél.

Hirdetés

A WHO 2012-es adatai alapján a röngtenfelvételek a Földön élő emberek kétharmada számára elérhetetlen dolognak számítanak, mégpedig alapvetően a gépek magas költségei miatt. A Nanox erre kínálna megoldást széles körben elérhető és könnyebben alkalmazható felvételekkel. Itt a Nanox.Arc, egy szinte már a Star Trekbe illő röntgengép. 

Hirdetés

A nagyságrendekkel olcsóbban használható technológia alapja egy digitális rendszer, ami sokkal hidegebb, kisebb és olcsóbb. Csak a röntgengyűrű mozog egyedül, ahogy a test különböző részeit szkenneli. 

A Nanox üzleti modellje is érdekes: nem azt kéri, hogy vegyék meg az ügyfelek a gépeket, hanem azt, hogy szkennelésenként fizessenek, a kórházak pedig mesterséges intelligencia-alapú elemzéseket is kérhetnek. Mintegy 15 000 ilyen készüléket akar hamarosan piacra dobni a Nanox, amelyet nemrég a Foxconn támogatott meg 26 millió dollárnyi extra tőkealappal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.