Hirdetés

Napi büntetés: kit érdekel a chiphiány, ha a galád hackerek miatt már nincs elég krémsajt se?



|

Nem túl jókor érkezett a kibertámadás, hiszen más tényezők is belerondítottak a számokba.

Hirdetés

Sajnos nem csak etikus hackerek léteznek, hanem olyan gazfickók is, akik titkos adatok és információk ellopásával szeretnének pénzt kicsikarni egy cégtől, vagy éppen képesek hosszabb időre megbénítani egy-egy szolgáltatást. Még akkor is, ha ez éppen élelmiszerhiányt okoz.

A Bloomberg jelentéséből kiderült ugyanis, hogy a tejipari termékeket, például különböző sajtokat és joghurtot gyártó amerikai Schreiber Foods több napra is bezárt, mivel kibertámadás áldozata lett. Ez pedig magától értetődően komoly kiesést eredményezett a gyártásban és a terjesztésben is.

Hirdetés

A kár pedig jól érzékelhető, mivel az offenzíva hónapjában, azaz idén októberben 6,9 százalékkal csökkent a krémsajt gyártása. Valószínűleg a munkaerőhiány és a szállítási nehézségek is hozzájárultak ehhez a hiányhoz, de úgy tűnik, legalább részben a hackerek is felelősek.

Szerencsére azért az amerikaiaknak nem kell hasonlóan durva támadást indítaniuk a bevásárlóközpontok felé, mivel a Schreiber Foods leginkább éttermekbe szállítja a krémsajtot, így a tubusos termékekből valószínűleg nincs hiány.

Most már csak azt reméljük, nálunk nem kapnak rá a hackerek a tejiparra, mert azzal még együtt tudunk élni, hogy se videokártya, se konzol nem kerül a fa alá, de a karácsonyi töltött káposztát nem adjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.