Hirdetés

Napi büntetés: a hógolyók égetése a TikTok új hóbortja



|

Ne kérdezzétek miért, de egyesek így akarják bebizonyítani, hogy a hó igazából egy összeesküvés-elmélet része.

Hirdetés

Az elmúlt években, évtizekedben napvilágot látott néhány kifejezetten különös, olykor egészen vad összeesküvés-elmélet, ám még ennél is furcsább az, hogy bizonyos esetekben meglepően sokan hisznek is ezekben.

Egyesek például valószínűleg még mindig úgy vélik, hogy a Föld igazából lapos, vagy a sok évtizeddel ezelőtti holdra szállás nem is volt igazi, ám van egy olyan elmélet, miszerint a hó sem valódi.

Hirdetés

Lehet, hogy már ti is belefutottak olyan videóba a TikTok-on vagy a Twitteren, amelyben az látható, ahogy valaki megéget egy hógolyót. Annak ellenére, hogy a jelek szerint semmi különleges nem történik ezekben a bemutatókban, valamilyen furcsa oknál fogva mégis óriási népszerűségre tettek szert az ilyesféle anyagok, mivel egyesek szerint ezek bizonyítják, hogy a hó nem igazi, hanem a háttérhatalom vagy Bill Gates terméke.

Habár előfordulhat, hogy néhányan csak viccből csatlakoztak ehhez az új hóborthoz, nem kizárt, hogy akadnak olyanok, akik tényleg hisznek a hamis hó elméletben.

A hirtelen jött népszerűség mögött valószínűleg az állhat, hogy az USA egyik államát, Texast súlyos havazás érte, így olyan területek is fehérbe borultak, amelyek esetében egyáltalán nem megszokott jelenség ez. Persze az is közrejátszhat a dologban, hogy Bill Gates korábban arról beszélt, hogy az időjárás irányításával kezelni lehetne a klímaváltozást.

Egyébként a hamis hó elmélete nem újkeletű dolog, hiszen az alábbi, 2014-ben feltöltött YouTube-videó jól bemutatja a szublimáció nevezetű jelenséget. Sokan valószínűleg arra számítanak, hogy a hógolyó rövid időn belül tócsává redukálódik, ha közvetlenül éri egy láng, ám igazából gáz halmazállapotú anyag keletkezik a folyamatot követően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.