Hirdetés

Napi büntetés: a pofátlan macskák Twittere biztosan feldobja a napod



|

Ha nagyon kiégnénk a nap végére, egy Twitter-fiók kisbolti macskák fotóit gyűjti, akik úgy csinálnak, mintha az övék lenne az egész placc.

Hirdetés

Ha beesünk a helyi kisboltba, mert elfelejtettünk pár apróságot, előfordulhat, hogy a sorok között kutatva felfedi magát előttünk a kiskereskedelmi egység addig láthatatlan helytartója. Először csak a lelkünk mélyén érezzük a chipsek közül meredő szúrós tekintetet, majd a semmiből jövő fura hangokra leszünk figyelmesek, végül egy-két szőrös végtag hirtelen felvillanása teszi egyértelművé, hogy igazi és megismételhetetlen kisbolti macskával van dolgunk.

Amerikában napjainkra már önálló fajtává nőtte ki magát az az atipikusan szociális macska-alkategória, amelynek képviselői kizárólag sarki kisközértben élnek, ha éppen nem kóborolnak. Hogy mennyire igaz ez, jól mutatja a kisbolti macskák végtelennek tűnő fotóáradatát ránk zúdító Bodega Cats közösségi médiaprojek, aminek a Twitteren 470,7 ezer, míg az Instagramon 302 ezer követője van. 

Hirdetés

A közértes macskákról érdemes tudni, hogy közös jellemzőjük: gazdátlanok, pofátlanok, és gátlástalanul képesek bámulni a vásárlókat, vagy éppen magasról tesznek a vevőkre, és ott mosakodnak, ahol éppen ingerenciájuk támad rá, legyen az a tejesrekesz vagy a vegyi áru sor. Meggyőződésük, hogy a tulajdonos hivatalos dokumentumai ellenére a hely az ő kezükben van.

De még mielőtt elalélnánk ettől az a cukiságba burkolt felsőbbrendűségtől, lássunk kicsit a cicák mögé. A népszerű fiókok mögött Rob Hitt áll, és a már említett multi-közösségi média projektje, amely saját árukollekcióval rendelkezik, sapkákat, maszkokat, pólókat, táskákat, pulcsikat és zoknikat is vásárolhatunk a Bodega Cats brandnév alatt.

Hitt szerint nincs egyetemes kisbolti macska-fajta, a sarki közértes macskák, akárcsak a házi cicák, mindegyike más és más.

"A macskák mindenhol megmaradnak macskának, egyedi személyiségük van. A kóbor macskák annyiban különböznek a házi cicáktól, hogy nem igénylik az emberi törődést, így sokkal visszahúzódóbban viselkednek"

- mondta korábban a BoredPandának.

De azért nem teljesen öncélú ez a projekt. A koronavírus-járvány idején, amikor az állatvédelmi szervezetek komoly adományhiánnyal szembesültek, Robék külön erre a célra szánt pólót terveztek, és a bevételből a New York-i állatjóléti szervezeteket támogatták, illetve a gazdátlan cicák örökbefogadását segítették.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.