Hirdetés

Napi büntetés: elindult a Henflix, élőben követhetjük egy tyúkudvar történéseit



|

Relaxációnak sem utolsó a tyúkok, nyulak, galambok és egyéb állatok neszezését hallgatni egy új YouTube-csatorna folyamatos streamelésének köszönhetően.

Hirdetés

Rengetegen szeretik a természetfilmeket és az állatkerteket, előbbi viszont nem elég interaktív, utóbbiért pedig ki kell mozdulni. A koronavírus-járvány óta azonban egyre népszerűbbé vált egy új módszer, amely elhozta az arany középutat: az otthonunkból követhetjük figyelemmel, hogyan zajlik a különféle állatok élete, legyen az egy akvárium, egy sasfészek vagy a Namib-sivatag egyik itatója

Nem példátlan ez hazánkban sem, hiszen többek között egy madárparkot is lehet bámulni, azonban az egyik legérdekesebb és a nagyvárosban élők számára a leghiánypótlóbb az a Henflix nevű Youtube-csatorna elindulása, amely egy, a Heves megyei Bátoron található tyúkudvarról közvetít.

Hirdetés

A csatornán két stream is zajlik egyszerre. Az egyikben (Tyúkságok) a baromfiudvar történéseit követhetjük figyelemmel, és a leírás szerint ez csupa izgalom: "van itt szerelem, szex, intrika, komoly csaták és sok-sok bicebócaság". Ezt értelemszerűen inkább napközben érdemes követni, akkor tyúkokat gyöngytyúkokat, galambokat, nyulakat és egy komondort is láthatunk, de azért van éjjellátó funkció is a kamerán, így akkor sem marad le senki az eseményekről, ha sötét van: 

A másik a tyúkolba enged betekintést, ahol éppen a thai-hint félvér kakas, Dimitri tengeti mindennapjait, aki sokkal harciasabb a társainál, ezért külön tartják. A Jurassic Parkból azonban megtanultuk, hogy az élet utat tör magának, így nem meglepő, hogy Dimitrihez beszökött egy búzaszínű tyúk, Mogyoró, szóval kész Trónok harca az egész: 

Aki többet is szeretne annál, hogy a tollasokat bámulja, annak a Henflix honlapja különböző érdekességekkel szolgál az állatokkal kapcsolatban, és közelebbről is meg lehet ismerni azt a bandát, amely után kémkedünk a streamek során. Sőt, aki szeretné, meg is etetheti a tyúkokat, ehhez csak kreditet kell venni, aztán az élő közvetítést nézve egy kóddal már küldhetjük is a tápot nekik. 

A Henflix mögött egyébként a 2021-ben alapított Bárányfelhő-bodorító Egyesült áll, amelynek célja a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem elősegítése a kistelepüléseken, mivel a klímaváltozás elleni küzdelemben a háztáji gazdálkodás nagyon fontos szerepet kap.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.