Hirdetés

Napi büntetés: pénz helyett péniszfotót kaptak a hackerek, akik feltörték egy bank rendszerét



|

Zambiában tudják, hogy kell megmutatni a hackereknek, hol a helyük.

Hirdetés

Sokféleképpen reagálhatunk zsarolóvírusos támadásokra - a legjobb, ha jelentjük a rendőrségnek, és megpróbáljuk visszaállítani adatainkat egy biztonsági mentésből (amit mindenki rendszeresen készít, ugye?). A Zambia központi pénzintézeteként működő Bank of Zambia szerencsére nem vált áldozattá, csak célponttá, és trükkösen válaszolt a hackerek fenyegetésére.

A Bleeping Computer beszámolója alapján a közelmúlt technikai problémáit egy a bank ellen indított kibertámadás okozta, ennek következtében május 9-én számos rendszer gondokkal küzdött. Azóta sikerült mindent helyreállítani.

Hirdetés

A támadást a Hive csapat vitte véghez, akik sikerrel titkosították a bank NAS eszközét, de ez nem ijesztette meg az illetékeseket. A hackernek válaszul küldtek egy képet egy péniszről, majd tanácsokat adtak azt illetően, mihez kezdjen vele, illetve hogy ne így próbáljon meg pénzhez jutni.

Bloombergnek nyilatkozva Greg Nsofu, a bank technikai igazgatója azt mondta, kellően védve voltak a központi rendszerek, nem volt szükséges kapcsolatba lépniük az elkövetőkkel, de megerősítette, hogy valóban küldtek egy iránymutató üzenetet nekik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.