Hirdetés

Napi büntetés: vajon használhatunk gumimacit is, ha épp nincs kéznél hűtőpaszta?



|

Mennyire lehet jó a gumicukor hővezető képessége? A válasz elég egyértelmű.

Hirdetés

Egy PC megépítésekor nemcsak arra kell figyelnünk, hogy milyen alaplapot, processzort vagy egyéb hardvert pakolunk a gépházba, hanem például arra is, milyen típusú hűtőpasztával érjük el, hogy a CPU-ból távozó hő egyenletesen oszoljon el, így megkönnyítve az aktív hűtés dolgát. Általában többféle anyagból készítik ezeket, és az köztudott, hogy a folyékony fémből álló paszta remek választás lehet, de bizony akadnak más alternatívák is.

Hirdetés

Ha esetleg már megfordult a fejetekben, hogy talán egy méretesebb gumicukor is funkcionálhat hűtőpasztaként, de nem mertétek letesztelni az elméletet, akkor hoztunk egy jó hírt. Egy mr yeester nevű youtuber ugyanis kipróbálta, mire képes egy gumimaci, ha hővezetőként működik egy processzor és annak hűtőventilátora között.

Ahogy az várható volt, az édesség annyira felmelegedett, hogy szépen el is olvadt, miközben a CPU elérte a 99 fokos hőmérsékletet is, ami értelemszerűen nem túl jó eredmény. Sőt, a gumimaci még a foglalatba is belefolyt, tehát most már tényleg kijelenthető, hogy nem érdemes gumicukorral helyettesíteni a jól bevált hűtőpasztákat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.