Hirdetés

Ezt a kamerát küldi a NASA a Marsra



|

A 2020-as roverre szerelik fel a SuperCam kamerát, ami lézerrel tüntet majd el sziklákat.

Hirdetés

A NASA a Mars 2020 roverrel több érdekes technológiát is elküld a Marsra. Az idén nyáron induló roveren lesz például a SuperCam kamera, amely lézerrel párologtat majd el sziklákat. A tudósok ezt tanulmányozzák majd azért, hogy megállapítsák, vannak-e ásványok, amelyek folyékony víz mellett jöhettek létre. Azt is eldöntik majd az információk alapján, hogy gyűjtsenek-e be sziklabelsőket. 

Hirdetés

A mintákat fém csövekben helyezik majd el, és előre meghatározott pontokon teszik le, hogy egy jövőbeli misszió során begyűjtsék. A SuperCam a Curiosity roveren lévő ChemCam továbbfejlesztett változata, amely IR lézersugárral tudja az anyagokat felmelegíteni. Az anyagok elpárologtatása közben egy speciális kamera határozza meg az eredeti tárgy kémiai összetételét. 

A SuperCam mesterséges intelligencia segítségével határozza majd meg, milyen sziklákat érdemes vizsgálni. Egy mikrofon segítségével pedig a hanghatásokat is hallják majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.