Hirdetés

Infobiztonsági versenyt hirdet a Nemzeti Kibervédelmi Intézet



|

A regisztráció már zajlik, a legjobban teljesítők képviselhetik hazánkat az európai fordulóban, az összdíjazás több mint kétmillió forint.

Hirdetés

Itt a lehetőség, ha valaki belekóstolna a filmek-sorozatok titkosszolgálati hackereinek életébe! A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) alá tartozó Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI) ugyanis infobiztonsági versenyre hívja a fiatalokat, 16-25 éves kor között.

Az idén ötödszörre megrendezett Hungarian Cyber Security Challenge 2022 (HCSC'22) verseny selejtezőjéből kikerülő 10 fős csapat az idén szeptemberben Bécsben rendezendő European Cyber Security Challenge során képviselheti Magyarországot, a szállást és az étkezést természetesen az NKI állja.

Az esemény hétfői sajtótájékozatóján Boross Tamás, az NBSZ helyettes szóvivője elmondta, hogy a regisztrációra július 18. éjfélig van lehetőség a HCSC'22 weboldalán. Az NKI a versenyt az Óbudai Egyetem Biomatika és Alkalmazott Mesterséges Intelligencia Intézetével (BMI) és a White Hat IT Security Kft. infobiztonsági céggel közösen szervezi.

A verseny célja többek között a szakma népszerűsítése, tehetségek felkutatása, a kiberbiztonsági tudatosság növelése, szakmai közösségépítés és a bécsi versenyen részt vevő magyar csapat toborzása

- mondta Boross Tamás.

Hirdetés

A kihívásra természetesen magyar állampolgárokat várnak, a versenyzők két korcsoportban - 16-tól 20 évesig, illetve 20-tól 25 évesig - mérhetik össze a tudásukat, de lesz úgynevezett összetett verseny is, amelyen 25 évnél idősebbek is indulhatnak, igaz, ők csak az összetettben mérkőzhetnek meg egymással, a bécsi versenyre nem kvalifikálhatják magukat.

A két korcsoport legjobbjai sorrendben 300 ezer, 200 ezer és 150 ezer forint értékű elektronikai vásárlási utalványt kapnak, míg az összetett dobogósai 500 ezer, 350 ezer és 250 ezer forintos utalvánnyal mehetnek haza. A két kategóriák 5 legjobbját meghívják a magyar csapatba. Az összes regisztráló között egy 256 GB-os Steam Deck konzolt sorsolnak ki.

A verseny egyfordulós, online megmérettetésein minden nap új kihívások várnak a játékosokra. A szervezők úgynevezett "capture the flag" (CTF) típusú feladatokat, valamint letölthető virtuális gépeket biztosítanak a versenyzőknek. Újdonság, hogy az eddigi HCSC versenyeken alkalmazott technikai jellegű feladatok mellett kommunikációs feladatok is előfordulhatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.