Hirdetés

Ne csatlakozz ehhez a hálózathoz, mert teljesen elszáll a Wi-Fi a telefonodon!



|

Újabb furcsaságot fedezett fel valaki az Apple készülékeiben, ami sok bosszúságot okozhat egyes felhasználóknak.

Hirdetés

Az elmúlt években számos olyan furcsaságot fedeztek fel a felhasználók, amik látszólag érthetetlen okokból tudják tönkrevágni a telefonokat. Találkozhattunk olyan Instagram sztorival, amitől kifagyott a telefon, de Messenger üzenetek is képesek voltak arra, hogy újraindítsák a készülékeket. Most is egy hasonló "trükköt" fedezett fel valaki, ami az iOS-es eszközöket terrorizálja.

Carl Schou Twitteren osztotta meg a felfedezést, a probléma előidézéséhez pedig nem kell mást tenni, mint egy iPhone vagy iPad készülékkel felcsatlakozni egy specifikus SSID-re ("%p%s%s%s%s%n"), ami azonnal kilövi a Wi-Fi-t a készülékeken, amit látszólag nem is lehet visszakapcsolni.

Hirdetés

A speciális kód beleír a memóriába és ott hibát okoz, ezzel gyakorlatilag teljesen kinyírva a Wi-Fi-t a készüléken. Sem az SSID megváltoztatása, sem a készülék újraindítása nem javítja a hibát, az egyetlen dolog amit tehetünk, hogy teljesen reseteljük a hálózati beállításokat, ezzel törölve minden mentett hálózatot és VPN beállítást.

Ha a hiba létezése elterjed és az Apple nem tudja valamilyen módon gyorsan javítani az operációs rendszerben lévő sebezhetőséget, akkor bizonyára rengeteg bosszankodó felhasználó hőbörög majd miatta az interneten.

Bár véletlenül senki nem fogja beütni ezt a karaktersorozatot, nem nehéz elképzelni, hogy néhány "vicces" ember így nevezi majd el a nyílt Wi-Fi hálózatát népszerű helyeken, ahol sokan próbálnak majd rácsatlakozni ingyen internet reményében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.