Hirdetés

Ne dőlj be a hamis Windows 11 letöltőprogramoknak, komoly bajt okozhatnak!



|

Egyre több forrásból érkeznek a Microsoft új operációs rendszerét hirdető programok, amik jelszólopó vagy trójai vírusokat is tartalmaznak.

Hirdetés

A Windows 11 tesztverzióját bárki ingyenesen kipróbálhatja, ha a számítógépe megfelel a követelményeknek, mindössze a Windows Insider programba szükséges belépni. Ettől függetlenül viszont internetes bűnözők törekednek arra, hogy kihasználják a felelőtlen felhasználókat, ugyanis egyre több olyan program bukkan fel, ami az operációs rendszer telepítését kínálja, de természetesen kártevő vírusokat tartalmaz.

A Kaspersky már vizsgálja ezeket a programokat, a vállalat már több olyan alkalmazást is azonosított, ami kéretlen szoftvereket telepít a felhasználók gépére, sok esetben pedig trójai vagy jelszólopó vírusokat is tartalmaz.

Hirdetés

Érdemes tehát odafigyelni, hogy bármilyen, nem a Microsoft hivatalos oldaláról származó letöltést kerüljünk, és inkább várjunk arra, amíg hivatalosan megjelenik a Windows 11.

Aki szeretné már kipróbálni az operációs rendszert, a Windows Insider oldalán regisztrálva ezt megteheti.

A Windows 11 hivatalos megjelenésére viszont még néhány hónapig biztosan várni kell. A Microsoft egyelőre nem közölt pontos dátumot, de az Intel egyik hivatalos dokumentuma alapján idén októberben elérhetővé válik az operációs rendszer 21H2 sorszámú frissítése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.