Ne felejtsd el kiüríteni a Google Drive kukáját

|

A Google egységes online tárhelyet ad a felhasználóinak. Extra tárhely vásárlása előtt azonban ürítsd ki a Google Drive kukáját, mert lehet, hogy meglepetés ér.

A Google augusztusban frissítette az online tárhely-szolgáltatását, aminek a neve Google One. Ennek a lényege az, hogy a Google minden felhasználójának egy egységes tárhelyet ad, amin az illető tárolhatja a fotóit, dokumentumait és leveleit (a felhőben). 

Hirdetés

Mindenki 15 GB-ot kap ingyen. Néha a Google kioszt némi bónuszt, például biztonsági ellenőrzésekért vagy Chromebook vásárlásáért cserébe. Akinek több tárhely kell, annak viszont fizetnie kell az extra helyért. 

Mielőtt beruháznál az extra tárhelyre, mindenképp nézd át a különböző Google-szolgáltatásokat, különös tekintettel a Google Drive-ra. Könnyen elképzelhető, hogy elég kiürítened a felhős tárhely kukáját, és annyi plusz helyhez jutsz, hogy már nem is kell extra tárterületet vásárolnod. 

A legtöbb operációs rendszerhez hasonlóan a Google felhőalapú szolgáltatásai sem szabadulnak meg automatikusan a tartalmaktól a törléskor. Ehelyett a kukába küldik azokat. Ez hasznos, hiszen könnyen helyreállítható egy véletlenül törölt elem. Időről időre azonban mindez igényli a manuális törlést. 

A Gmail 30 nap elteltével automatikusan üríti a kukát, míg a Google Fotók 60 nap elteltével teszi meg ugyanezt. A Google Drive-on azonban több éves fájlokat is találhatsz. Természetesen a Gmail és a Google Fotók kukájának az ürítése is visszaadhat némi extra tárhelyet. 

Érdemes élned továbbá a Google Fotók nyújtotta lehetőségekkel: 16 megapixeles méretig a Google okos tömörítési algoritmusok mellett korlátlan fotótárolást tesz lehetővé, és 1080p-s minőségig a videókat is korlátlanul tárolja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.