Hirdetés

Ne hagyd magad átverni a kamu mobilos PS4/PS3 emulatorokkal!



|

Egy halom androidos alkalmazás ígéri, hogy PS3-as, sőt PlayStation 4-et játékokat futtathatsz vele a telefonodon. Ez azonban egy orbitális hazugság.

Hirdetés

Jobb esetben csak koppansz egy nagyot, ha telepítesz egy magát PS3/PS4 emulátornak hazudó alkalmazást a Google Play Store-ból, de az efféle átverések akár komoly vészeket is rejthetnek magukban.

Kezdjük gyorsan a legfontosabbal: jelenleg egyetlen valódi androidos emulátor sem létezik ezekhez a konzolokhoz. Windows vagy Linux rendszereken tényleg futtathatók olyan programok, akikkel emulálni lehet a PlayStation 3-as környezetet (ilyen az RPCS3 is), de Androidra egyetlen ilyen app sem érhető el.

Olyan tehát egészen egyszerűen nincs, hogy egy alkalmazás segítségével te majd PS3-as, PS4-es, vagy netán PlayStation 5-ös játékokat fogsz nyomkodni a telefonodon.

Hirdetés

Nem olyan nehéz egyébként kiszúrni a kamu appokat, a legtöbb esetben például az emulator szót simulatorre cserélik a leírásban, telepítés után pedig pontosan ezt kapjuk: egy szimulált PlayStation 3 kezelőfelületet, amivel igazából a világon semmit sem lehet kezdeni.

Más appok hosszasan taglalják, hogyan kell telepíteni helyesen az "emulátort", és csak az apróbetűs részből derül ki, hogy ez valójában nem is egy ilyen program, csak egy "vicc a barátaid megtréfálására". Végtelenül humoros. 

Sajnos az sem elképzelhetetlen azonban, hogy konkrét kár fog érni, ha egy ilyen kamu appot telepítesz, például felcsúszik vele együtt egy ronda malware is a telefonodra. A Google értelemszerűen folyamatosan szűri az ilyen kártékony alkalmazásokat, de nem sokat érsz ezzel, ha te már bedőltél egynek korábban.

A legjobb tehát az elővigyázatosság, és annak a ténynek az ismerete, hogy

nem létezik mobilos PS3/PS4 emulátor. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.