Hirdetés

Ne nézz oda, ha lopják az iPhone X-ed



|

Nem probléma napszemüvegben használni a Face ID-t, azonban lopásnál annál nagyobb lehet a baj.

Hirdetés

Az iPhone X egyik nagy újdonsága a Face ID arcfelismerő rendszer, amely a szeptemberi eseményen akció közben is látható volt (egy kisebb fennakadással). 

Hirdetés

A Face ID-val kapcsolatban sok kérdés merült fel, az Apple-nek bizonyítania kell majd, hogy a biztonság és az adatvédelem terén sincs miért aggódnia a felhasználóknak. 

Keith Krimbel azonban nem akarta kivárni az iPhone X megjelenését - a fejlesztő néhány kérdést már most elküldött az Apple-nek a Face ID-ről, és végül érdekes választ is kapott az almás cégtől, pontosabban Craig Federighitől. 

Kiderült például, hogy a Face ID működik napszemüveggel is, a legtöbb típus támogatott. Majdnem mind képes ugyanis annyi infravörös fényt átengedni, hogy a kamera elvégezhesse a munkáját. A nagyon vastag vagy nagyon sötét lencsékkel ugyanakkor gond lehet. 

Krimbelt az is érdekelte, hogy mi gátol meg egy tolvajt abban, hogy a telefon ellopása közben az arcunk felé fordítsa azt, majd miután a rendszer feloldotta a zárolást, az illető elfusson? 

Federighi szerint ha nem nézünk a telefonra, akkor az nem oldja fel a zárolást. Ezen felül ha mindkét oldalon megnyomjuk a gombokat a készülék házán (amikor például odaadjuk valakinek), akkor a Face ID átmenetileg letilt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.