Hirdetés

Ne tölts le ChatGPT appot a telefonodra, mindegyik átverés



|

Az OpenAI mesterséges intelligenciájának nincs hivatalos mobilappja, a kamu alkalmazások pedig egy csomó pénzzel is lehúzzák a felhasználókat.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban nagyon megugrott a ChatGPT iránti érdeklődés. A Microsoft által is támogatott mesterséges intelligencia már népszerűbb, mint a TikTok, mi is foglalkoztunk vele a Tech Szakkör Podcast legutóbbi adásában. A szoftver azonban egyelőre hivatalosan csak egy webes felületről érhető el, az Androidos és iOS-es appra valószínűleg még sokat kell várni. De akkor mégis mi ez a rengeteg applikáció a Google és az Apple virtuális boltjában, amelyek magukat ChatGPT-nek adják ki?

Ha rákeresünk a ChatGPT-re, rengeteg alkalmazást kínálnak az alkalmazásboltok, sőt, a mobilos Google keresések tetején fizetett hirdetésben is találkozhatunk ezekkel. Ezek azonban nemcsak hogy nem hivatalosak, de sok esetben fizetősek is: a néhány dolláros havidíjtól a több tízezres korlátlan előfizetésig mindenféle fizetési modellt találunk, miközben maga a ChatGPT egy teljesen ingyenes felület. Ezen appok többsége egyébként az OpenAI által készített GPT-3 API-t használja, és nyilván van valamekkora üzemeltetési költsége a szervereknek, de így is komoly lehúzásról van szó.

Hirdetés

És ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen a rengeteg ellenőrizetlen alkalmazás felhasználói feltételeit jó eséllyel nem olvassák el a felhasználók, így aztán fogalmuk sincs, hogy a legtöbb ilyen app fizikai helyet, IP-címet, és egyéb, akár pénzügyekkel kapcsolatos adatokat is gyűjt.

Ha tehát nem szeretnénk, hogy illetéktelen kezekbe kerüljenek az adataink, akkor a legcélszerűbb, ha mobilról is a chat.openai.com weboldalt használjuk, ahol egy gyors regisztráció után használhatjuk is a chatbotot. Ha pedig szeretnénk applikáció-szerűvé varázsolni az élményt, a linket bármikor kitehetjük parancsikonként a főoldalra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.