Hirdetés

Negyedmillió euróért találhat gazdára az Apple korábbi tervezőjének Leica-prototípusa



|

A különleges fényképezőgép a tervek szerint a nyáron lesz elárverezve.

Hirdetés

Jony Ive sok éven át erősítette az Apple csapatát vezető tervezőként, és így többek között a legelső iPod, valamint az első generációs iPhone megszületésében is fontos szerepet játszott. Korábban egy másik jól ismert formatervezővel, Marc Newsonnal együtt megalkottak egy egészen egyedi Leica fényképezőgépet, amiből csak egyetlen végleges darab készült, viszont létezik egy prototípusa is, ami hamarosan új gazdára találhat.

Hirdetés

A két tervező által megalkotott fényképezőgép prototípusa az oszták Leitz Photographica Auction oldalán jelent meg, kikiáltási árként pedig 100 ezer euró, vagyis több mint 36 millió forint lett megadva, azonban a számítások szerint végül 200 és 250 ezer euró körüli áron kerülhet eladásra. Az aukció valamikor idén júniusban veszi kezdetét.

A gép végleges változata egyébként még 2013-ban talált gazdára, amikor is egy jótékonysági árverés keretén belül 1,8 millió dollárért adták el. Ahogy az látható, a prototípus eléggé hasonlít a kész verzióra, tehát alumíniumból készült, megtalálhatóak rajta az alapvető gombok, viszont a dekoratív elemek hiányoznak.

Jelenleg nem tudni, hogy működik-e a kütyü, de egy gyűjtő számára valószínűleg még akkor is nagy kincs lehet, ha nem tudja rendeltetésszerűen használni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.