Hirdetés

Négyfős csapatot küld a SpaceX a Nemzetközi Űrállomásra



|

A SpaceX a NASA mellett japán és európai partnerekkel együttműködve felügyeli az űrrepülést.

Hirdetés

A SpaceX a második Crew Dragon misszióval a Nemzetközi Űrállomásra küldi a csapatát, amelynek tagjai a NASA-t, a Japan Aerospace Exploration Agency-t (JAXA) és a European Space Agency-t (ESA) képviselik. A csapatot a floridai Cape Canaveralból indították magyar idő szerint 11 óra 49 perckor.

A misszió során az első Crew Dragonhoz hasonlóan Dragon kapszulát küld a Nemzetközi Űrállomásra, meghajtóként pedig Falcon 9 rakéta üzemelt. Mind a kapszulát, mind pedig a rakétát használták már olyan missziók során, ahol emberek is voltak a fedélzeten. A cél, hogy az űrállomásra érkezve a Crew-2 Dragon csatlakozzon a Crew-1 Dragonhoz, és az első csapat ezután felkészül a Földre visszatérésre, amely legkorábban április 28-án lesz.

Hirdetés

A Crew-2 Dragon csapat tagjai Shane Kimbrough és Megan McArthur (NASA),  Akihiko Hoshide (JAXA) és Thomas Pesquet (ESA). A Crew-1 tagjait leváltva összesen hat hónapot fognak eltölteni a Nemzetközi Űrállomáson.

A SpaceX a Crew-2 küldetést követően már tervezi az Inspiration 4-et, amely során kizárólag civilekből álló csapatot küldene egy három napon át tartó útra egy 450 km-es keringési pályán. Az Inspiration 4 a jelenlegi tervek szerint szeptember 18-án indul útjára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.