Hirdetés

Négyszáz szelfit lőtt magáról egy kíváncsi medve



|

A jól megtermett fekete medve egyetlen éjszaka alatt termelt annyi szelfit, mint sokan egész életükben.

Hirdetés

Habár a "szelfi" (selfie) kifejezés csak a 2010-es években terjedt el a világon, maga az önfotózás egészen a fényképezés hajnaláig, 1839-ig és a dagerrotípiákig nyúlik vissza, így már közel 200 évet ölel fel a saját magukat lencsevégre kapó emberek története.

Könnyen lehet azonban, hogy a műfaj legnagyobb rajongója nem is közülünk, vagy a felmenőink közül kerül ki, egy amerikai medve ugyanis annyira beleszeretett a szelfizésbe, hogy az egész világot bejárta a híre.

A négylábú jószág még novemberben botlott bele egy vadkamerába, amit a coloradói Boulder városától nem messze üzemeltet a környékért felelős kormányzati szervezet, a City of Boulder Open Space and Mountain Parks (OSMP).

Hirdetés

A mozgásra aktiválódó kamera aznap éjjel összesen 580 fotót készített, amiből nagyjából 400 ezt az egyetlen medvét ábrázolja, aki fokozott érdeklődést mutatott a technológia iránt.

Érdekesség, hogy az OSMP már néhány nappal később megosztotta az Instagramon a sztorit, de nagyközönség csak akkor figyelt fel rá, amikor nemrég a Twitterre is kikerült a fenti poszt. Ez szült is némi félreértést, hiszen a medvék jelenleg épp a téli álmukat alusszák.

A fotogén állatnak mindenesetre már neve is van: egyszerűen "Selfie Bearnek", vagyis szelfimedvének keresztelték el a rajongók, akik közül most néhányan azt kérik, hogy az OSMP tegye közzé a maradék 396 fotóját is. A szervezet ezt ugyan a cikkünk írásáig nem tette meg, de a váratlanul kirobbant nemzetközi medvelázra reagálva nyilvánosságra hozott egy 16 felvételből álló albumot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.