Hirdetés

Néhány év és periszkópos kamerát kaphat az iPhone



|

Igaz, az Apple már úgyse lenne ezzel világelső.

Hirdetés

Az ismert Apple-elemző, Kuo Mingcsi friss kutatási feljegyzése szerint 2023-tól kaphatnak periszkópos telefotó-kamerát az iPhone-ok, írta meg többek között a MacRumors.

Nem először kel szárnyra ez a pletyka, és Kuo is azt mondta korábban, hogy ő 2022-től számít az új objektívek bevezetésére iPhone-ok terén.

A gyártó ezen a fronton egyáltalán nem lenne világelső, hiszen a Huawei P30 Próban is láthattunk már periszkópos lencsét, olyat, ami ötszörös optikai zoomra képes. Az iPhone-ok e pillanatban legfeljebb 2,5x-es optikai és 12x-es digitális zoomra képesek, mármint a legerősebb modell, a 12 Pro Max.

Hirdetés

Kuo információi szerint továbbá a 2021-es iPhone-széria csúcsmodelljeinek telefotó lencséje ötrészesről hatra, a 2022-es palettánál pedig hatrészesről hétre bővül, ami azt jelenti, hogy jobban korrigál majd bizonyos lencsehibákat, például a torzítást vagy a kromatikus aberrációt.

Emellett a következő modellek Face ID szenzorai állítólag már nem üveg-, hanem műanyag lencsét használnak majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.