Hirdetés

Néhány év múlva már 100 TB-os HDD-t dobna piacra a Seagate



|

Az új technológiának köszönhetően a gyártó egyre nagyobb tárhellyel rendelkező merevlemezeket fejleszt, és már 10 évre előre is terveznek a cég vezetői.

Hirdetés

A merevlemezek piacának vezetője idén nyáron mutatta be 20 TB kapacitású HDD-t, viszont a Seagate mérnökei már dolgoznak a 30 TB-os hardveren, illetve tervezik az 50 és 100 TB-os HDD-ket is. A Seagate egyébként remek negyedévet zárt, ugyanis növekedett a kereslet a vállalati szektorban a HDD-k iránt.

A gyártó a HAMR, vagyis Heat Assisted Magnetic Recording (magyarul hővel támogatott mágneses rögzítés) technológia alkalmazásával fejleszti a nagy kapacitású HDD-ket, a tervek szerint pedig 3-4 évente fognak megjelenni a piacon a nagyobb tárhellyel rendelkező merevlemezek.

Hirdetés

A 20 TB-os HAMR technológiás HDD-hez egyelőre korlátozott számban férhetnek hozzá az egyéni fogyasztók, a közeljövőben viszont a vállalati és a felhasználói termékek piacán is nagyobb mennyiséget értékesítene a cég. A Seagate legutóbbi beszámolója alapján 30 TB kapacitású HDD 2023-ban vagy 2024-ben jelenhet meg, 2026-ban pedig már 50 TB-os merevlemez is megvásárolható lenne.

A vállalat tízéves tervének részeként 2030-ra a 100 TB kapacitású HAMR modell is megvalósulhat, ami hatalmas előrelépés lenne a merevlemezek piacán. A Seagate jelenleg azon is dolgozik, hogy minél több egyéni felhasználó, illetve vállalati ügyfél számára tegye elérhetővé a 20 TB-os HDD-t, és sikerüljön kielégíteni az egyre növekvő keresletet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.