Hirdetés

Néhány órán át nem Bill Gates volt a leggazdagabb



|

Az Amazon tőzsdei menetelésének hála egy ideig 500 millió dollárral előzte meg Jeff Bezos Bill Gatest a világ leggazdagabb embereinek listáján.

Hirdetés

Az Amazon legutóbbi üzleti jelentésének érkezése előtt a tőzsdei hangulat annyira kedvező volt, hogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója és ügyvezetője a világ leggazdagabb emberévé lépett elő. A részesedése ugyanis 90,6 milliárd amerikai dollárt ért, ami azt jelentette, hogy 500 millióval megelőzte a listán Bill Gatest. 

Hirdetés

A rekord nem tartott sokáig, ugyanis a jelentés közzététele után néhány százalékkal visszaesett az Amazon árfolyama, ez pedig azt jelentette, hogy megint Bill Gates a világ leggazdagabbja. 

Az Amazon egyébként éves szinten 25 százalékkal növelte az árbevételét, azonban nagyon komoly befektetéseket eszközölt az Alexa AI-asszisztenssel, az adatközpontokkal és a raktáraival kapcsolatban. Emiatt a nyeresége 77 százalékkal csökkent. 

Bill Gates tehát továbbra is a leggazdagabb ember a világon, azonban ha az Amazon ilyen ütemben nő tovább, akkor Jeff Bezos rövidesen végleg átveheti az elsőséget. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.