Hirdetés

Nehéz helyzetben a bitcoin, mélyrepülésben a kripto árfolyam



|

A bitcoin ára 40%-kal van az áprilisi csúcs alatt.

Hirdetés

Nincs könnyű helyzetben a bitcoin kriptovaluta, miután az elmúlt napokban komoly támadások érték a fizetőegységet. Az áprilisban rekordmagasságokat elérő valuta az akkori árfolyamához képest már 40%-kal el van maradva és nem látszik, hogy javulna a helyzet.

A BTC értéke utoljára az év elején volt ilyen rossz helyzetben, akkor azonban felfele ívelt a pályája, így nem tudni, hogy a mostani zuhanás hol áll majd meg. Ugyan a mélyrepülés véget ért, nem tudni, hogy a vagyonukat féltve, mennyien akarnak még kiszállni mostanában.

Hirdetés

A bitcoinnak az első komoly ütést az addig erősen pártoló Elon Musk vitte be, mikor bejelentette, hogy a jövőben nem lehet fizetni a kriptovalutával a Tesla kocsikért. Nem tartott sokáig az öröm, hiszen a fizetőegységet március végén vezették be a gépkocsigyártó oldalán és májusban ki is kapcsolták a lehetőséget.

A második, talán még komolyabb gyomros Kínától érkezet, a kormány ugyanis megtiltotta a pénzügyi intézményeknek, hogy a kriptovalutával való kereskedés és fizetés elfogadását.

A bitcoinnal és hasonló fizetőegységekkel foglalkozó elemzők szerint további zuhanás várható, azt viszont nem tudják megjósolni, hogy meddig eshet az árfolyam és meddig tart majd a zuhanás. 

A kriptovaluták értékének csökkenésével párhuzamosan, finoman ugyan, de emelkedni kezdett például az arany értéke, mely a hónap eleje óta már 6%-kal drágult. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.