Hirdetés

Nehezebb lesz ellógni a zoomos beszélgetéseket



|

Új felület mutatja a résztvevők státuszát, de azért akad egy mentőöv is.

Hirdetés

A Zoom és a hozzá hasonló videochat-platformok a koronavírus komoly nyertesei, hiszen a lezárásokkal és a nagyüzemi távmunkával soha nem látott mértékű igény támadt az efféle szolgáltatások iránt.

A online meetingek sokszor még a hagyományosaknál is fárasztóbbak, cserébe viszont megvan az az előnyük, hogy kikapcsolt kamerával lényegében bármit csinálhatunk közben, sőt, sok résztvevő esetén a Zoomon még késhetünk is, hiszen úgysem lát egyszerre mindenkit a főnök. Ennek vet most véget az az új funkció, amely áttekinthető formában mutatja a jelenlétünket.

Hirdetés

Az egyelőre csak bétaként elérhető fejlesztés egy fehér sáv a képernyő jobb szélén, ahol egymás alatt jelennek meg a csatlakozók és a hiányzók, valamint a várakozó meghívottak is. A felület kifejezetten a meetingek szervezőinek szól, de egyelőre csak az ingyenes alapcsomagot használó fiókoknál tesztelik.

A notórius későknek akad egy mentsváruk is: a funkció csakis akkor működik, ha a résztevők szinkronizálják a Google Calendar vagy az Outlook naptárbejegyzéseiket a Zoommal. További korlátozás, hogy lista legfeljebb 200 fős konferenciákon használható, és akkor sem aktiválódik, ha valamilyen okból több mint egy órával a naptárban megadott időzítés előtt indul el a beszélgetés.

Hogy az új funkció mikor kerül ki a tesztfázisból, azt nem közölte a Zoom leírása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.