Hirdetés

Neked kellene egy 8K-s tévé? A piac szerint mindenképpen!



|

Egyre több modellből választhatnak azok, akiknek már nem elég a 4K-s felbontás, a piac szerint már itt a 8K fénykora.

Hirdetés

A 8K-s tévék kategóriája még mindig friss és drága mulatság, ám a piaci trendek alapján ez lehet az az év, amikor igazán növekedésnek indul. A szabvány tanúsítványainak kiadásáért felelős non-profit, a két éve létrehozott 8K Association friss jelentése szerint ugyanis már több mint 70 modell esett át a minősítési eljáráson.

Ebből pedig 50 még 2021 első felében került piacra, ami arról árulkodik, hogy a gyártók egyre nagyobb figyelmet szentelnek a kategóriának. A 8K Association szerint a félszáz új modellt mindössze 3 szereplő, a Hisense, a Samsung és a TCL hozta össze, de egyébként már a Sony és az LG is beneveztek a maguk versenyzőivel.

Hirdetés

A 8K Association plecsnijének megszerzése önkéntes alapon megy, a non-profithoz eddig 30 vállalat csatlakozott, melyek között csupán 5 tévégyártót (Hisense, Panasonic, Philips, Samsung, TCL) találunk, a többiek paneleket és egyéb technológiákat (chipek, tartalmak) biztosítanak.

A kínálat bővülése tehát valójában még a szervezet kimutatásánál is lendületesebb. A 8K-s ajánlatok megtöbbszöröződése az első lépés azon az úton, hogy a technológia a szélesebb rétegek számára is megfizethetővé váljon.

Ez persze még odébb van, hiszen a csúcstechnológiás tévéket továbbra is borsos áron kínálják: a jelenlegi legolcsóbb modell, a TCL 6-Series 8K QLED 2199 dollárba kerül az Egyesült Államokban. Emellett az elérhető tartalmak sem nevezhetőek bőségesnek, bár kétségtelen, hogy a felskálázott 4K mozgókép csodásan fest ezeken a tévéken, de talán kicsit így is előrerohant a szektor a közönség igényeihez képest. 

Ti mit gondoltok erről?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.