Hirdetés

Nekiment az Apple-nek az NMHH



|

A médiahatóság egy tévécsatornára és egy rádióállomásra is lecsapott.

Hirdetés

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolást vett észre az Apple TV+ egyik filmjénél - írta a szervezet a weboldalán. A Cherry: Az elveszett ártatlanság című film esetében ugyanis úgy találták, hogy a 16 éven aluliak számára nem ajánlott - IV. korhatári kategória - nem volt megfelelő.

A Tom Holland és Ciara Bravo főszereplésével forgatott 2021-es drámában ugyanis droghasználat és erőszak is látható, így az NMHH szerint

ha a médiaszolgáltató magyar joghatóság alá tartozna, a film 18 éven aluliak számára nem ajánlottnak, azaz V. korhatári kategóriába tartozónak minősülne

- áll a szervezet indoklásában.

Hirdetés

Az NMHH szerint így nem teljesült a korhatár-besorolás megfelelő feltüntetése. A Médiatanács kapcsolatba lépett az ír Broadcasting Authority of Ireland (BAI) képviselőivel - az Apple TV+ szolgáltatása a szigetországban van bejegyezve - akiket felszólítottak a korrekcióra.

Az NMHH emellett az Epic Drama csatornát is elmarasztalta, mivel szerintük az Agatha Christie Marple sorozata című széria április 25-i epizódjában szexualitást ábrázoló jelenetek is szerepeltek, így 16-os karikával kellett volna sugározni azt. A Körmend FM-et pedig azért bírságolta meg az NMHH, mert kevesellte a közszolgálati tartalmakat, illetve a magyar zenék arányát is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.