Hirdetés

Nem a teljesítmény fogja eladni az iPhone 14 Prót



|

Az első teszt alapján az A16 Bionic processzor nem hoz komoly előrelépést a nyers teljesítményben.

Hirdetés

A tegnap leleplezett iPhone 14-széria mérföldkövet jelent az Apple stratégiája szempontjából, ez ugyanis az almás mobilok első generációja, amelynél az alapmodellek nem kapták meg a cupertinóiak aktuális SoC-ját, az A16 Bionicet.

A kizárólag az 570/630 ezer forintról induló iPhone 14 Próban és Pro Maxben megtalálható friss erőforrás kapcsán az Apple főként az energiahatékonyságban és a kamera támogatásában ígér előrelépést, amit az első teljesítményteszt is alátámasztani látszik.

Hirdetés

A GeekBench 5 adatbázisában felbukkant korai számok alapján ugyanis az A16 Bionic a nyers teljesítményt tekintve nem sokkal erősebb az iPhone 13-as és iPhone 14-es alaptípusokban szolgáló A15 Bionicnél. Az új SoC 1879 pontot ért el az egymagos, 4664-et pedig a többmagos teszten, míg a tavaly bemutatott A15 1707/4659 pontot produkál, vagyis nagyon közel áll az aktuális technológiához.

Az A16-ot az "iPhone 15,3" modellazonosítóval jegyzett mobilon tesztelték, ami az iPhone 14 Prót takarja, de valószínűleg a 14 Pro Max esetében is hasonló lesz az eredmény. A számok fényében még érdekesebb, hogy mit mutatnak majd a hétköznapi tapasztalatok, vagyis hogy miként alakulnak a processzorral támogatott kamerás képességek és az üzemidő.

Az utóbbi kapcsán ugyanakkor szintén nem érdemes nagy csodákra számítani, mivel az Apple hivatalos összehasonlító táblázata mindössze 1 órányi (legfeljebb 23 óra) plusz működést ígér az iPhone 14 Próban a 13 Próhoz képest, és azt is csupán az offline videólejátszásnál, míg a streamelés és a hanglejátszás mindkét készüléknél megegyezik (legfeljebb 20 és 75 óra). A 13 Pro Max és a 14 Pro esetében ugyanaz a helyzet, itt az új mobil 29-25-95 órát ígér, szemben az előd 28-25-95 órás értékeivel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.