Hirdetés

Nem a teljesítményével hódít majd az iPhone 12 Pro Max



|

Kiszivárgott mérési adatok alapján nem lép olyan nagyot előre erőben az iPhone 12 Pro Max, de azért több dolgot is érdemes megjegyezni ezzel kapcsolatban.

Hirdetés

Az Apple iPhone-ok mindig tarolnak a benchmarkokat illetően, az Apple chipjei általában nagyságrendekkel erősebbek, mint az androidos csúcsmodellek és azok lapkái. Az iPhone 12 széria azonban kivétel lehet, a napokban ugyanis olyan mérési eredmények kerültek lő, amelyek alapján az iPhone 12 Pro Max igazából szerényebben szerepel az AnTuTu mérésein, mint a Snapdragon 865 Plusra építő androidos mobilok. Az iPhone 11 Pro Maxhez képest pedig csupán 9 százalékos az előrelépés, A14 Bionic ide vagy oda. 

Hirdetés

Több dolgot is meg kell jegyezni azonban mindezzel kapcsolatban. Az első, hogy a kiadás előtti mérések ritkán festenek pontos képet, általában mérnöki modellekről, optimalizálatlan prototípusokról készülnek, vagyis nem tükrözik a végleges termék képességeit. A másik fontos dolog, hogy az AnTuTu mérésein az iPhone-ok sosem szerepeltek olyan jól, mint az androidos csúcsmobilok, és még a fejlesztők is felhívták a figyelmet, hogy az eltérő mérési módszerek miatt teljesen felesleges összehasonlítani a számokat. 

Még mindig mondhatnánk, hogy akkor is kicsi az előrelépés az iPhone 11 Pro Maxhez képest. Ice Universe szerint ez azért van, mert az Apple ezúttal a fogyasztás és a melegedés csökkentésére koncentrált a plusz teljesítmény helyett, továbbá az MI-t próbálta feljavítani. A szakértők többsége reméli, hogy ez tényleg így lesz, hiszen a mai csúcsmobilok teljesítménye több mint elegendő bármilyen feladatra, akár egy több éves készüléké is. Az üzemidőre viszont szinte minden márka felhasználói panaszkodnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.