Hirdetés

Nem adhat el több új terméket a Huawei és a ZTE az USA-ban



|

Az illetékes hatóság szerint mindkét cég súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent az Egyesült Államokra nézve.

Hirdetés

Az USA és Kína között dúló "gazdasági hidegháború' gyökerei egészen Barack Obama elnökségéig nyúlnak vissza, hiszen még az ő vezetése alatt hozták meg az első korlátozó intézkedéseket a nemzetbiztonsági kockázatnak tekintett kínai telekommunikációs cégek ellen.

Donald Trump idején további tiltásokat fogadtak el, az irányon pedig a jelenleg regnáló Biden-adminisztráció sem változtatott: az USA-ban forgalmazott eszközöket engedélyező Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) a napokban teljesen betiltotta az új Huawei és ZTE termékek árusítását az országban.

Hirdetés

A döntést továbbra is a nemzetbiztonság védelmével indokolják, a két óriás mellett pedig más vállalatok is felkerültek a tiltólistára, köztük a Hikvisionnel, a Dahuával és a Hyterával, amelyek videós megfigyelési rendszereket és rádiórendszereket gyártanak.

"Az FCC elkötelezett a nemzetbiztonságunk védelme mellett annak biztosításával, hogy a határainkon belül ne engedélyezzék a megbízhatatlan hírközlési berendezések használatát. Ezek az új szabályok fontos részét képezik az amerikai népnek a távközléssel kapcsolatos nemzetbiztonsági fenyegetésekkel szembeni védelmére irányuló folyamatos intézkedéseinknek.

- mondta Jessica Rosenworcel, a bizottság elnöke egy nyilatkozatban. A tiltás kizárólag az új termékekre vonatkozik, így a már forgalmazott eszközök továbbra is a boltok polcain maradhatnak. Ez azonban változhat, az FCC ugyanis arról tájékoztatta a közvéleményt, a korábban engedélyezett berendezések kapcsán is "észrevételeket kér".

Cikkünk írásáig a Huawei és a ZTE nem kommentálta a döntést, a Hikvision viszont azt mondta, hogy a tiltás semmiben sem fokozza az amerikai nép biztonságát, cserébe viszont jóval drágábbá teszi az eszközbeszerzést a kisvállalkozásoknak és az egyéni fogyasztók számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.