Hirdetés

Nem adják olcsón a Sony új QD-OLED és Mini LED tévéit



|

A Sony nyilvánosságra hozta az idei modelljei árazását, a prémium technológia most is mély zsebet követel.

Hirdetés

A Sony nemrég három méregdrága projektorral húzta el a mézesmadzagot az otthoni mozizás szerelmesei előtt, akik viszont inkább a hagyományos megközelítésre esküsznek, azoknak a gyártó 2022-es tévéi jelenthetnek csábító ajánlatot.

Persze csak akkor, ha rendelkeznek a beruházáshoz szükséges pénzmaggal, a frissen nyilvánosságra hozott árazás alapján ugyanis az idén sem lesz olcsó mulatság, ha haza akarjuk cipelni a japánok legújabb modelljeit.

Hirdetés

A kínálat csúcsán a Sony Master Series Z95K Mini LED tévéket találjuk óriási, 75 és 85 hüvelykes kivitelekben. Ha ezekkel szemezgetünk, elfelejthetjük a fukarkodást: a kisebb variánst 7 ezer dollárért (nettó 2,5 millió forintért), a méretesebb testvérét pedig 10 ezer dollárért (nettó 3,6 millió forintért) akaszthatjuk fel a falra.

A következő lépcsőfokot a Samsung paneljét használó A95K QD-OLED tévék jelentik. Ennek 55 hüvelykes verziója 3000 dollárba (nettó 1,1 millió forintba), a 65 hüvelykes pedig 4000 dollárba (nettó 1,45 millió forintba) kerül. Összehasonlításként, a Samsung 2200 és 3000 dollárt számláz az ezekhez legközelebb álló OLED tévéiért.

Ha viszont mégis a Mini LED technológiára szavaznánk, az X95K-sorozat lehet a legjobb választás, melynek kapcsán "hihetetlen dinamikatartományt", mély feketéket és "fenomenális fényerőt" ígérnek a Sony marketingesei. Itt 65-, 75- és 85 hüvelykes kivitelekből választhatunk 2800 (nettó 1 millió forint), 3800 (nettó 1,4 millió forint) és 5500 dolláros (nettó 2 millió forint) árcédulával. Az X95K már előrendelhető a cég tengerentúli webshopján, május 16-i megjelenéssel.

Sony Bravia XR X95K

A japánok a játékosokra is gondoltak, nekik szól az A90K Master Series, amit 48 és 42 hüvelykes méretben kínálnak, 1500 (nettó 540 ezer forint) és 1400 dollárért (nettó 500 ezer forint). Itt nem jár QD-OLED panel, cserébe a 120 Hz-es megjelenítést lehetővé tévő HDMI 2.1 támogatásnak és a változó képfrissítési aránynak (VRR) örülhetünk.

Végezetül pedig az A80K-sorozat is rendelkezésre áll, sima OLED panellel, 55 hüvelykes méretről indulva. Ez 2000 dollárba (nettó 725 ezer forintba) kerül, és itt sem hiányzik a HDMI 2.1-es támogatás. Az összes felsorolt Sony TV-n a Google TV operációs rendszer fut.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.