Hirdetés

Nem áll jól az iPhone 8



|

Az előrendelések jóval alacsonyabbak a megszokottnál, méghozzá az iPhone X miatt. Azt pedig még csak nem is kezdték el gyártani.

Hirdetés

Egy ideje már előrendelhető az Apple iPhone 8 és iPhone 8 Plus készüléke, az eltelt idő alapján pedig kirajzolódott egy trend, ami az Apple számára nem túl kedvező. 

Hirdetés

Jun Zhang, a Rosenblatt elemzője szerint a számok azt mutatják, hogy az előrendelések nem döntenek rekordokat, sőt, elmaradnak attól a szinttől, amit az iPhone 6 és iPhone 7 (széria) esetében láttunk. A Wall Street elemzőivel összhangban szerinte is az iPhone X-re vár mindenki, és csak aztán dönt, hogy melyik iPhone-t veszi meg. 

Kínában a JD.comon keresztüli előrendelések 1,5 millión álltak 3 nap elteltével, ami jóval kevesebb, mint a tavaly ugyanakkor mért 3,5 millió. A China Mobile ugyanezen időszakok alatt 1 millió előrendelést kapott az iPhone 8-ra, és 2,5 milliót tavaly az iPhone 7-re. Az iPhone 6-ra ugyanennyi nap alatt 3,5 millió rendelés érkezett a szolgáltatóhoz. 

Az iPhone 8 vételára 264 990 és 321 990 forint (64 / 256 GB), az iPhone 8 Plus 303 990 és 360 990 forint. Az iPhone X 379 990 és 436 990 forintba kerül kapacitástól függően. 

A kialakult helyzetre egyébként furcsa hatással lehet az, hogy az Apple még el sem kezdte gyártani az iPhone X-et. Christopher Caso, a Raymond James elemzője ezt iparági forrásoknak hála tudta meg. A gyártás csak októberben, novemberben vagy decemberben kezdődhet el. 

Az iPhone X késői megjelenése eredetileg (és most is) erősen negatív hatással van az iPhone 8 és iPhone 8 Plus készülékekre, a vásárlók arra várnak, hogy mindet kipróbálhassák. Ironikus módon minél többet késik viszont az iPhone X, annál többen döntenek végül a másik két készülék vásárlása mellett, elvégre azok hamarosan vihetőek. A legutóbbi ütemtervhez képest az iPhone X gyártása egy hónapos lemaradásban van. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.