Hirdetés

Nem áll le az Anonymous, a Kreml kameráit is meghackelték



|

Lassan nem marad olyan orosz állami intézmény, amit ne érintenének valamilyen formában az Anonymous támadásai.

Hirdetés

Több mint negyven napja dúl a háború Ukrajnában, a szomszédját megtámadó Oroszországot pedig nem csak a nyugati gazdasági szankciók, de a lazán szervezett nemzetközi hackercsoport, az Anonymous is szorongatja, akik kibertámadásokkal veszik ki a részüket a kormány mindennapjainak megnehezítéséből.

Az Anonymous akciói már több állami intézményt, köztük a központi bankot és az országos tévétársaságot is érintették, a jelek szerint pedig még az orosz döntéshozás fellegvára, a Kreml sincs biztonságban.

Hirdetés

Az Anonymous ugyanis közölte, hogy a nevében cselekvő The Black Rabbit World csapata bejutott a Kreml biztonsági kamerarendszerébe. "Nem állunk le, amíg le nem leplezzük az összes titkotokat. Nem tudsz megállítani minket. Bent vagyunk a várban, Kreml" -írták a hackerek, bizonyítékul pedig néhány felvételt is megosztottak a Twitteren.

Cikkünk írásáig nem sikerült bizonyítani az Anonymous állítását, a The Black Rabbit World Twitter-fiókjára viszont már március 11-én feltöltötték az új bejegyzésben látható képsorokat, így valószínűleg egy régebbi akcióról van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.