Hirdetés

Nem árt résen lenni, ha Nintendo Switchet akarsz a fa alá



|

A chiphiány miatt jóval kevesebb konzolt gyárthatnak a japánok, mint amennyivel eredetileg számoltak.

Hirdetés

Erős szezonra készülhet a Nintendo, hiszen a cég októberben dobta piacra a Nintendo Switch legújabb, OLED-kijelzővel turbózott változatát, ami sok fa alá találhat utat az ünnepi szezon alatt.

A friss portéka vonzerejét és a világgazdaságot sújtó chiphiányt figyelembe véve eddig sem volt kérdés, hogy az új konzol nem fog hegyekben állni a boltokban, a Nikkei Asia nemrég publikált jelentéséből viszont arra következtethetünk, hogy a vártnál is keményebb diónak bizonyulhat a beszerzése.

Hirdetés

A cikk forrásai szerint ugyanis a chipek és egyéb alkatrészek hiánya miatt a Nintendo csak 24 millió Switchet tud legyártani a jelenlegi pénzügyi év márciusi lezárultáig, miközben eredetileg 30 millió feletti mennyiséggel kalkulált a kiotói vállalat. A beszállítókat elvileg már értesítették is a célszám visszavágásáról.

A Nikkei Asia érdeklődésére reagálva a Nintendo szóvivője elismerte, hogy gyártási gondokat okoz az alkatrészhiány, s hogy jelenleg is zajlik a probléma hatásainak felmérése. A jelentés szerint az OLED Switch iránt már így is akkora a kereslet, hogy a viszonteladók csak szigorú korlátozásokkal, egy lottórendszeren keresztül juthatnak hozzá a szállítmányokhoz.

Magyarán nem árt jó előre tervezni a hibrid konzol vásárlásával, mert a karácsony közeledtével még ritkább tétel lesz az üzletek raktáraiban. Ez persze nem csak a Nintendo esetében van így, a Sony például nemrég már Jumbo Jeteket vetett be, hogy kielégítse a britek rohamosan fokozódó PS5-éhségét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.