Hirdetés

Nem, az ukránok nem árulnak orosz tankokat az Ebayen



|

Új trend hódít a hirdetési oldalon, de nem kell mindennek bedőlni.

Hirdetés

Már második hete tart az Ukrajna elleni orosz invázió, aminél nem sok kevésbé vicces témát tudunk elképzelni, az internet népe és a mémkultúra azonban minden máshoz hasonlóan ebben is meglátta a lehetőséget.

Most éppen sorra bukkanak fel az olyan hirdetések az Ebayen, melyekben állítólagos ukránok árulják az orosz haderőtől zsákmányolt tankokat, de nem nehéz rájönni, hogy csak egy poénkodási kísérletről van szó.

Hirdetés

Cikkünk írásakor egy ilyen hirdetést találtunk. Ennek a feladója 5200 angol fontot, vagyis kb. 2 millió 400 ezer forintot kér egy orosz T72-es tankért, már amennyiben hajlandók vagyunk elmenni érte az ostromlott Harkovba. A hirdetés szövege sehol nem ismeri el a kamuzás tényét, a fotókról viszont ordít, hogy nem is ugyanarról a lánctalpasról készültek.

Nem csak a poénkodás megy azonban, két hirdetés (ez és ez) ugyanis játék tankokat kínál, melyek bevételeit az ukránokat segítő szervezeteknek adományozzák. Legalábbis állítólag, a szándék hitelességét viszont lehetetlen ellenőrizni, így az adakozni szándékozóknak azt tanácsolnánk, hogy nézzenek más csatornák után.

Kiadónk, a Project 029 által szervezett akció keretében például a Magyar Máltai Szeretetszolgálat beregsurányi gyűjtőpontjához juttathatjátok el a tárgybeli adományaitokat a következő napokban.

Korábban CNET is egy Ukrajnában zsákmányolt tankos hirdetésről számolt be, amit aztán hamar el is távolítottak, miután a cikk szerzője jelentette az üzemeltetőnél. A "tanknepperkedés" azt követően vált trendivé, hogy két videó is napvilágot látott, melyeken az ukránok az orosz hadsereg lánctalpasait vontatják traktorokkal.

Később pedig az ukrán korrupcióellenes hatóság közölte, hogy nem kell adót fizetni a háborúban zsákmányolt tankok és egyéb hadfelszerelések után, mivel azok nem üzleti tranzakció útján érkeztek az országba, és a megszerzésük idejére többnyire használhatatlan állapotba kerülnek, így az értéküket sem lehet megbecsülni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.