Hirdetés

Nem biztos, hogy az iPhone-od kikapcsolja a WiFi-t és a Bluetooth-t



|

Ha valaki a Vezérlőközpontból nyom ezeknek az ikonjára, akkor az iOS 11 valójában nem is kapcsolja ki a rádiókat.

Hirdetés

Az iOS 11 sok újdonságot hozott az iPhone és iPad készülékekre, és a jelek szerint immáron a Vezérlőközpont is másként működik. 

Hirdetés

A biztonsági szakértők ugyanis észrevették, hogy aki itt nyom a WiFi vagy a Bluetooth ikonjára, annak az iOS 11 valójában nem is kapcsolja ki teljesen a rádiókat. A rendszer csupán ledobja a csatlakoztatott hálózatokat és eszközöket. 

A háttérben aztán a WiFi és a Bluetooth is bekapcsolva marad, alacsony fogyasztású készenléti állapotban. Az Apple szerint erre azért van szükség, hogy fontos funkciókhoz azonnal hozzáférhessenek a felhasználók. 

Az AirDrop mellett ilyen az AirPlay, az Apple Pencil, az Apple Watch, a Continuity funkciók, az Instant Hotspot és a helyszolgáltatások. 

A szakértők szerint az a baj ezzel a megoldással, hogy a bekapcsolva maradt WiFi- és Bluetooth-jeladókat meg lehet hackelni, vagyis a támadók hozzáférést szerezhetnek az eszközeinkhez. Az Apple persze gondolt a teljes kikapcsolás lehetőségére is: ha valaki a Beállítások menüből lövi ki valamelyiket, akkor az iOS 11 már teljesen kikapcsolja. 

A Vezérlőközpont működése tehát az átlagfelhasználók számára elég becsapós. 

Bár alapból a WiFi és a Bluetooth állandó bekapcsolva tartása a mobilhálózati jel erősségére és az üzemidőre is hatással lenne, a fejlett rendszerek valójában javítják az üzemidőt azzal, hogy készenléti állapotban tartják ezeket, és gyorsabban, alacsonyabb fogyasztással, pontosabb helyadatokat adnak, mint a GPS-chip magában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.