Hirdetés

Nem biztos, hogy jó lesz, ha a Facebook bevezeti az üzenetek titkosítását



|

Egyfelől érthető, hogy sokan támogatják, azonban sok veszélyt is tartogat a változtatás.

Hirdetés

A közelmúltban nagy port kavart, hogy a Facebook, az Instagram és a WhatsApp anyacége, a Meta is közrejátszott egy nebraskai fiatal letartóztatásában, amihez a privát Messenger beszélgetéseit is felhasználták. Ezek után senkit nem lepett meg, hogy a Meta bejelentette, fontos lépéseket sürget azért, hogy bevezesse a platformjain a beszélgetések titkosítását. Ez elsőre kifejezetten jól hangzik, vannak azonban veszélyei is a dolognak.

Az Egyesült Királyság belügyminisztere, Priti Patel egy véleménycikkben bírálja a cég döntését, írja a 24.hu. A politikus groteszek árulásnak nevezi, ha a közösségi felületekért felelős Meta nem veszi figyelembe, hogy a titkosítással mennyire megnehezítené a gyerekekre veszélyt jelentő személyek megfigyelését és törvény elé állítását.

Hirdetés

Patel természetesen megoldással is előállt, azt azonban aligha fogadnák tárt karokkal a felhasználók, hiszen a politikus ugyanazt a kliensoldali ellenőrzést javasolja, amit az Apple tavaly bejelentett, majd gyorsan el is kaszált, akkora felháborodás lett belőle még a bevezetése előtt. Kétségtelen, hogy rendkívül kényes téma ez, a közvélemény azonban általában örül a titkosításnak, még akkor is, ha ez együtt jár néhány veszélyforrással is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.