Hirdetés

Nem elég, hogy lehalt a teljes Facebook, már a facebook.com webcímet is árulja valaki



|

Nyilván vannak olyanok, akik nyerészkedni próbálnak az egész Facebook birodalom összeomlásán.

Hirdetés

Továbbra sem teljesen világos, miért állt le a teljes Facebook (valamint a Messenger, az Instagram, a Messenger, a WhatsApp és az Oculus VR is), de nagyon úgy fest, valami DNS probléma lehet (többek között) a gondok okozója. 

A DNS, avagy domain name system azért felelős, hogy egyfajta utat, átjárást képezzen a számunkra megjelenített domain nevek, vagyis webcímek között, valamint az IP címek között. Nem kicsi a gond jelenleg a Facebook háza táján, ugyanis a Facebook teljes DNS A és AAA recordja tropára ment.

Hirdetés

A gyakorlatban ennek az is a hozadéka, hogy a Facebook, Instagram vagy épp WhatsApp webcímek szabadon elérhetővé, listázhatóvá váltak, magyarul most épp bárki megvásárolhatja őket, sőt az alábbi tweet alapján most pontosan ez történik:

Persze senki se gondolja, hogy bárki is véglegesen lenyúlhatja így a www.facebook.com domaint. Amint helyreáll a rend, az teljesen bizonyosan visszakerül az illetékesekhez.

Ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb hírekről, akkor érdemes feliratkozni a PC World hírlevelére, amit még akkor is megkapsz, ha az összes közösségi oldal bemondja az unalmast.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.