Hirdetés

Nem engedi a bíróság, hogy az Apple elbliccelje az alternatív fizetési linkek engedélyezését



|

A cupertinóiak megpróbálták határozatlan időre kitolni az intézkedés határidejét, de a bíró nem volt vevő az ötletre.

Hirdetés

Az Apple és az Epic Games tavaly óta húzódó pereskedésében szeptemberben született ítélet, amely kötelezte volna az Apple-t, hogy december 9-i határidővel engedélyezze a fejlesztőknek a külsős fizetési felületekre vezető linkek elhelyezését az iOS-es alkalmazásaikban, megkerülve ezzel az App Store 30%-os jutalékrendszerét.

A döntés azonban nem vált jogerőssé, mivel a cupertinóiak néhány nappal később fellebbezést nyújtottak be ellene. Az almás cég ügyvédei határozatlan időre szerették volna felfüggeszteni a linkek bevezetését, leginkább arra hivatkozva, hogy a lépés komoly biztonsági kockázatot jelent, ezért jóval több időt igényel a gyakorlati megvalósítása.

Hirdetés

"Úgy gondoljuk, hogy ezek a változtatások, ha az Apple kénytelen végrehajtani őket, felforgatják a platformot. Ártani fognak a fogyasztóknak. Ártani fognak a fejlesztőknek. Ez tény, ez meg fog történni."

- nyilatkozta Mark Perry, az Apple védője. Az ügyben eljáró Yvonne Gonzales Rodgers  azonban nemrég visszautasította az Apple kérését, lényegében azt sugallva, hogy a fellebbezés csak egy ürügy volt a kötelezettség elbliccelésére:

"Önök nem további időt kértek, hanem egy olyan végzésért folyamodtak, amely gyakorlatilag évekig tartana. Önök egy átfogó tartózkodást kérvényeztek, ami 3-4-5 évet is igénybe vehetett volna."

A bírónő továbbá az Apple indoklását sem találta kielégítőnek:

"Az Apple nem adott hiteles indokot a Bíróságnak, hogy az elhiggye, hogy a döntés végrehajtása az állítólagos pusztításhoz vezetne."

A cupertinóiak így ezt a próbálkozást most csúnyán elbukták, a csatának azonban még nincs vége, a vállalat ugyanis közölte, hogy élni fog az újabb fellebbezés jogával. A szeptemberi ítélettel ráadásul nem csak az Apple-nek van problémája, hiszen a felperes Epic Games is fellebbezést nyújtott be, amiért kártérítést kellene fizetnie az almás céggel kötött szerződése megszegéséért.

Ha esetleg lemaradtál volna a tavalyi év egyik legnagyobb tech-balhéjáról, az Epic Games és az Apple pereskedésének hátteréről korábban cikkben és videóban is meséltünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.