Hirdetés

Nem épít új chipgyárat Amerikában a Samsung



|

A Samsung tagadta azokat a pletykákat, amelyek szerint az amerikai chipgyártásba fektetne extra összegeket.

Hirdetés

Az utóbbi időben sokat pletykáltak arról, hogy a Samsung bővítené az amerikai chipgyártását, méghozzá Dél-Korea és Japán jelenleg is tartó kereskedelmi háborúja miatt. 

Hirdetés

Helyi források azt állították, hogy az országok közötti feszültség miatt a Samsung a Texasban lévő gyárát bővítené. Ebbe, az 1996-ban alapított üzembe eddig közel 17 milliárd dollárt fektetett a Samsung. Felmerült az a lehetőség is, hogy még egy gyárat felhúznának. A texasi üzem egyébként exportra termel chipeket, többek között az Apple-nek. 

A The Korea Herald beszámolója szerint a Samsung tagadta, hogy extra befektetést hajtana végre az amerikai chiptermelés kapcsán. Az elképzelhető, hogy lesznek bővítések, de nem azért, mert Dél-Korea és Japán viszonya feszült.

Azt továbbra sem tudni, hogy a két ország vitája hogyan érinti majd a Samsungot. A fogyasztói piac már most érzi egyébként a változásokat, így csak remélni tudjuk, hogy elkerülhetőek lesznek a további viták és áremelések. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.