Hirdetés

Nem fog Novák Katalin több százezer forintot és karácsonyi ajándékot adni neked



|

Teljesen átlátszó átverés terjed a Facebookon, mégis sokan bedőlnek neki.

Hirdetés

Sokféle rafinált átverésbe futhat bele az ember a közösségi oldalakon nap mint nap. Nos, jelen példa nem ebbe a kategóriába tartozik. A kivitelezés gagyi, a felkínált "jutalom" teljesen abszurd, és tulajdonképpen az egész nem több mezei trollkodásnál, mégis a jelek szerint tömegek szeretnének élni a felkínált lehetőséggel. De miről is van szó?

Egy "Eva Novak K" nevű Facebook-profil próbálja egyértelműen "másolni" Magyarország köztársasági elnökét, profilképe azonos azzal, amit Novák Katalin hivatalosan is használ (az elnökasszony teljes neve egyébként tényleg Novák Katalin Éva). Más kérdés, hogy az oldalon foglalkozásként "fényképész" van megjelölve, így ez és az "Eva Novak K" már több mint gyanús lehet annak, aki nem csak futólag pörgeti át az oldalt, amit egyébként a tegnapi nap folyamán hoztak létre. És akkor jöjjön is a nagy csavar: nem mindennapi karácsonyi ajándékot kínál az "ál Novák Katalin".

Hirdetés

Egy tegnapi bejegyzésben (a csomagokat épp átadó Novák Katalint ábrázoló fotókkal kiegészítve) ugyanis az oldal a következő felhívást tette közzé:

"Mindenki, aki lájkolja oldalunkat és "Boldog Karácsonyt" kommentet ír, 200.000 Ft pénzátutalást és karácsonyi ajándékot kap tőlem! Isten áldjon"

Arról van tehát szó, hogy ha valaki boldog karácsonyt ír egy kommentben és kedveli magát az oldalt, valahogy hirtelen 200 ezer forint kerül a bankszámlájára (amit nyilván meg sem adott), és még ezen felül is kap valamilyen karácsonyi ajándékot. A karácsonyi meglepetés nincs konkretizálva, szóval végtelenül izgalmas a dolog...

A poszt már nem érhető el, de az internet nem felejt:

A bejegyzés alatti több száz komment nagyja tényleg boldog karácsonyt kíván, úgy tűnik tehát, hogy bevált a teljesen értelmetlen trollkodás. Karácsony napján viszont minden bizonnyal nagy lesz a bánat, amikor tömegek döbbennek majd rá, hogy semmit sem rejtett a fa alá a köztársasági elnökünk.

A megfejtés valószínűleg annyi, hogy kellő számú követő megszerzése után teljesen át fogják nevezni az oldalt, a mögötte álló fényképész(?) pedig így könnyen elérhet majd egy csomó embert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.