Hirdetés

Nem fog önállóan működni az Apple VR headsete?



|

Egy új jelentés szerint a cupertinóiak nem akarnak minden erőforrást a keretbe pakolni, így az iPhone, vagy az iPad is besegíthet a komolyabb feladatokba.

Hirdetés

Az almás autóhoz hasonlóan évek óta keringenek a pletykák arról, hogy az Apple egy AR/VR headsettel bővítheti az így sem szerény termékpalettáját. Tavasszal a jól értesült elemzőnek számító Ming-Chi Kuo azt jósolta, hogy az eszköz már jövőre befuthat, ám ez még mindig messze van a bizonyosságtól.

A The Information exkluzív anyaga azonban most egy újabb értesülést szellőztetett meg, ezúttal a virtuális valóság-kütyü lehetséges működési elvéről.

Hirdetés

A belsős forrásokra hivatkozó portál úgy tudja, hogy az Apple a kényelmes kialakítás érdekében nem akar minden hardvert a headsetbe pakolni, ezért csak egy segéddel, valószínűleg iPhone-al, vagy iPaddel párosítva érhetjük majd el az eszköz összes funkcióját.

Az almás cég állítólag már be is fejezte a terméket kiszolgáló SoC tervezését, amely nem csak gyengébb lesz a mobilos megoldásoknál, de teljesen hiányozni fog belőle az A-szériás chipekben látott, gépi tanulást segítő Neural Engine technológia is. A komolyabb számítási feladatokat viszont a párosított eszköz végzi majd, így nem is lesz szükség nagy teljesítményre.

Ha a The Information értesülései helytállók, akkor valószínűleg hasonló elven működik majd az Apple szintén pletykált AR-szemüvege is, ami Kuo korábbi jelentése szerint leghamarabb csak 2025-ben kerülhet piacra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.