Hirdetés

Nem gyárt több tévét a Panasonic



|

A gyártó számára veszteséges az üzletág, ezért átszervezik a TV-gyártást.

Hirdetés

Októberben röppent fel először a hír, hogy a kétezres évek végén még jelentős piaci részesedést birtokló Panasonic megszünteti a házon belüli TV-gyártást, és egy külső partnerhez szervezi ki a feladatot.

A legfrissebb pletykák szerint ez a partner a kínai technológiai óriás, a TCL lehet, amely 2014-től 2020-ig a BlackBerry részére is gyártott mobiltelefonokat.

Hirdetés

Az átalakítás jegyében egyelőre ismeretlen határidővel bezárásra kerül a Panasonic utolsó saját TV-gyára, a csehországi (plzeni) üzem is. A cég németországi és japán fejlesztési központjai azonban megmaradnak, ahol házon belül készülnek majd a képjavító megoldások (képfeldolgozó chipek, szoftverek, MI-eszközök).

A Panasonic, mint brand 1955 óta van jelen a TV-piacon, a márka évtizedeken át tartó menetelését az törte meg, hogy az LCD és a plazma technológia vetélkedése idején az utóbbiba ölt rengeteg pénzt, ami képminőségben ugyan sokáig a csúcsot képviselte, de a magasabb ára miatt végül nem tudta meghódítani a piacot.

A piaci részesedés elvesztése miatt a TV gyártás már rég nem az oszakai vállalat legfontosabb tevékenysége, a Panasonic ugyanis számos területen jelen van az akkumulátorgyártástól az autóipari és repüléstechnikai megoldásokon át az otthoni elektronikai eszközökig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.