Hirdetés

Nem hiányozhat az okosotthonból az iPhone-cipelő robotbarát



|

A Gomer színt szeretne vinni az okosotthonokba, és még az ételt vagy az iPhone-t is oda tudja vinni az embereknek.

Hirdetés

Bár a robotokat régen mindenki hideg és rideg dolognak tartotta, manapság ez a szín sokkal árnyaltabb, hiszen egyre több az okos és vicces megoldás, amelynek a fejlesztők megpróbálnak egyfajta személyiséget vagy bájt adni. Alapvetően a mesterséges intelligencia sem sokban különbözik az egyszerű botoktól, de emberibbnek tűnik, és képes válaszolni a nyelvi parancsokra, sőt, még vicceket is bedob. 

Hirdetés

A Gomer most külsőleg is változtatna a helyzeten. Alapvetően egy olyan interaktív otthoni robotról van szó, amely barátságos, AI-alapú személyiséget kapott, és keze is van, amivel bármit felemel vagy odahoz. 

Értelemszerűen a puhább és könnyebb tárgyakkal boldogul a legjobban, de akár a fogkefét és az iPhone-t is körbecipeli a lakásban. Felismeri továbbá az embereket, képes érzelmek kifejezésére, vagyis igazi robotbarát, nem csak egyszerű asszisztens. 

A nyílt API-nak hála folyamatosan tanítható az új dolgokra, és képes felismerni az emberi érzelmeket, azután pedig maga is kifejez ilyeneket. Nem csak megérti az emberi beszédet, tanul is tőlünk, és tud beszélni. Minél többet használjuk, annál többet tud, és folyamatosan alakul egyedivé a személyisége. 

720p-s kamera és kétirányú hangszóró is jutott rá. Az Indiegogón 229 dollárért rendelhető elő, és márciusban szállítják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.