Hirdetés

Nem hogy csökkennének az árak, még drágább lehet minden elektronikai termék



|

A chiphiány csak nem akar véget érni, ez pedig arra kényszeríti a gyártókat, hogy emeljék az árakat.

Hirdetés

A koronavírus járvány berobbanása óta nyögi már a világ a chiphiány okozta nehézségeket. A gamer és IT társadalom körében a legszembetűnőbb egyértelműen a videokártyák hiánya, de nagyon durván megsínyli a helyzetet többek közt az autóipar is, meg úgy általánosságban minden olyan szegmes, ahol nagy mennyiségben használnak mikrochipeket.

Hirdetés

Miközben egyes gyártók pozitívan nyilatkoznak, és már az év vége előtt javulást remélnek, mások nem ennyire derűlátóak, és a befektetők felé is azt kommunikálják, hogy 2023 előtt nem fog visszatérni az élet a válság előtti menetbe. A videokártyák árai valamelyest csökkentek ugyan az elmúlt hetekben, de simán elképzelhető, hogy rövid időn belül újra elszállnak a költségek.

A világ legnagyobb chipgyártója, a TSMC már közölte a partnerekkel, hogy a 7 nm-es csíkszélességgel készülő chipek esetén 10%-kal, míg a 16 nm és afölötti lapkák esetén 20%-kal nőnek a gyártási költségek idén. Ez annak köszönhető, hogy folyamatosan növelni kell a gyártókapacitást, nincs idő a karbantartásra, ami az eszközök gyorsabb elhasználódásához és nagyobb rizikóhoz vezet, így kénytelen ezt a gyártó magasabb árral kompenzálni.

Aki tehát azt tervezi, hogy az ünnepek alatt újít, jobban teszi, ha nagyon körültekintően jár el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.