Hirdetés

Nem igaz, hogy kitalálták Donald Trump Twitter-fiókjának jelszavát



|

Pedig arról cikkeztek nemrég, hogy egy biztonsági szakértő kitalálta a fiókhoz tartozó "maga2020!" jelszót.

Hirdetés

Egy holland biztonsági szakember nemrég azt állította, hogy sikeresen megfejtette Donald Trump Twitter-fiókjának a jelszavát, ami "maga2020!" volt, és ezután hozzá is tudott férni a fiókhoz. A Twitter tagadja ezeket az állításokat, amelyekről egyébként élénken cikkeztek is a médiában. A platform üzemeltetője szerint nincs az egészre bizonyíték, az eredeti holland cikk sem tudott ilyesmit felmutatni. 

Hirdetés

A holland RTL News szerint mindenesetre Victor Gevers biztonsági szakértő október 16-án be tudott lépni Donald Trump fiókjába, és képernyőképet is készített, amikor a beállítások részhez ért. Az etikus hacker célja persze nem az volt, hogy bajt keverjen vagy üzeneteket tegyen közzé, de állítólag ezt is megtehette volna. 

A Twitter azt mondja, hogy proaktív védelmi megoldásokat vezetett be a magas rangú fiókok biztonsága érdekében a választás előtt álló Amerikában, ez a kormányzat tagjaira is kiterjed. A Fehér Ház egyébként szintén tagadja, hogy hozzáfért volna bárki Trump Twitter-fiókjához. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.