Hirdetés

Nem igényel beavatkozást a Pegasus kémszoftver, amit újságírók és aktivisták megfigyelésére is használnak



|

Az Amnesty International jelentése szerint 2014 júliusától alkalmazzák az izraeli NSO Group által kifejlesztett Pegasust, ami ma is működik.

Hirdetés

Meglepően sokszor kerül előtérbe az iMessage, ha az iPhone-ok sebezhetőségéről van szó. Az Amnesty International beszámolója alapján a Pegasus nevű kémprogram androidos és iOS-es készülékeket is támad, üzeneteket továbbít és titokban rögzít a mikrofon használatával. 

A jelentés szerint bár a cég hivatalosan a terrorizmus elleni küzdelmet segíti a programmal, valójában évek óta használják emberi jogi aktivisták, ügyvédek és újságírók megfigyelésére, lehallgatására. A Pegasus iOS 14.6-tal is működik, és nem igényel beavatkozást a felhasználó részéről, ezért különösen aggasztó.

Hirdetés

Az NSO Group folyamatosan fejleszti, hogy megkerülje az Apple javításait, korábban az iCloud Photo Streamen és az Apple Musicon keresztül is működött, de manapság az iMessage-et használják a terjesztésére. Bár ezen alkalmazások használatának elkerülése segíthet abban, hogy ne váljunk áldozattá, sajnos több, külsős app is tartogat olyan sérülékenységet, ami a hackereknek kedvez.

A legtöbb kémprogram ráadásul észrevétlenül működik. A készülékünk és személyes adataink védelme érdekében a legtöbb, amit tehetünk, hogy kerüljük a gyanús linkeket, és frissen tartjuk az operációs rendszert; persze amellett, hogy megfelelő jelszót választunk, és igyekszünk jelszókezelőt alkalmazni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.